Nieuw lijflied voor Belgian Yellow Tigers: Oeps, we did it again…

Deze avond begonnen de Belgian Yellow Tigers aan de laatste manche van de FIVB Volleyball Nations League. En het beloofde een manche te worden waarin het bijzonder moeilijk zou zijn voor onze tijgers om punten te rapen. Ze moesten immers het veld op tegen de nummers 1, 2 en 3 in de rangschikking. Maar zoals we na vorige manche al zeiden, misschien lagen er in die schijnbaar onmogelijke opgave wel kansen. Hoe dan ook, de tijgers openden vanavond tegen thuisland Turkije.

Gert Vande Broek zette zijn vertrouwde namen op het scheidsrechtersblad: Grobelna, Herbots, Van de Vyver, Sobolska, Janssens, Van Gestel en als libero’s Guilliams en Valkenborg. Zij leken niet al teveel onder de indruk van de 3OOO toeschouwers en zaten onmiddellijk goed in de wedstrijd. De eerste set ging nog net verloren met 27-25.

Niet getreurd echter. De Belgian Yellow Tigers kwamen vol zelfvertrouwen aan de start bij de tweede set. We kregen opnieuw een zenuwslopend setverloop, maar ditmaal viel het dubbeltje aan de goede kant voor onze dames. Met 24-26 brachten ze de bordjes weer in evenwicht.

De Belgen duwden nu door. De Turkse coach Guidetti voelde de bui al hangen en probeerde het tij te keren met enkele wissels. Maar onder leiding van een alweer er duchtig op los meppende Britt Herbots (topscoorder met 22 punten) tekenden de Belgian Yellow Tigers voor een relatief vlotte 21-25. Wij vermoeden dat je, ondanks de 3000 aanwezigen, een speld kon horen vallen in Ankarra.

In set vier kregen we terug meer spanning. Maar ook Van Gestel speelde een dijk van een wedstrijd. Niet alleen was ze bijzonder efficiënt in aanval, maar net als onze beide middenspeelsters (Janssens en Sobolska) wist ze de Turken maar liefst driemaal af te blokken. De Turkse dames mochten vandaag proberen wat ze wouden, de overwinning was voor ons!!

Met deze 1-3 overwinning schrijven de Belgian Yellow Tigers alweer een memorabele pagina in hun Volleybal Nations League sprookje van dit jaar. Dat je de sterke Turken kan kloppen in eigen huis, bewijst dat het ganse team geweldige stappen vooruit heeft gezet. Dan mag het misschien nog zo zijn dat de Belgen deze wedstrijd zonder enige druk konden aanvangen, gestolen is de overwinning alleszins niet. Zowel aanvallend als blokkerend overklasten ze de thuisploeg. Hoedje af voor onze jonge ploeg.

Onze dames blijven op de achtste plaats in de rangschikking. Ze tellen vier punten achterstand op nummer zes Polen. Is het nog mogelijk om top zes te halen? Dat lijkt vrij onwaarschijnlijk… Maar vrij onwaarschijnlijk is waar onze tijgers zich lijken in te specialiseren en dromen mag een mens al eens doen. Hoe dan ook, we mogen er wel al zeker van zijn dat we de volgende twee dagen nog twee topwedstrijden krijgen van onze dames. Kampen tegen Brazilië en Italië, om duimen en vingers af te likken toch…

Foto’s met dank aan FIVB.

%d bloggers liken dit: