Ook Karolina Goliat zoekt haar geluk in Frankrijk

KarolinaGoliatAanvalGentDe afgelopen jaren kwamen reeds heel wat van onze Belgische speelsters uit voor Franse clubs. Noemen we als voorbeelden maar kampioen Mulhouse (met Angie Bland), het Parijs van trainer Stijn Morand (waar Maud Catry, Aziliz Divoux en Nina Coolman hun eerste stappen in het buitenland zetten) en Nantes waar Els Vandesteene ondertussen aan haar vijfde seizoen begint. En dan vergeten we nog dat Yellow Tigers Ilka Van de Vyver en Freya Aelbrecht hun professionele loopbaan begonnen bij Cannes. Nu trekt ook Karolina Goliat naar onze zuiderburen. Kortom, er zijn al jaren meer dan genoeg redenen om de Franse competitie de nodige aandacht te geven. 

En dat zal komend seizoen niet anders zijn. Angie Bland verlaat Mulhouse dan wel, maar blijft in Frankrijk. Mulhouse  heeft duidelijk goede ervaringen overgehouden aan haar passage. Ze trokken immers onmiddellijk twee nieuwe Belgen aan. Aziliz Divoux vond dat de tijd gekomen was om nieuwe lucht op te snuiven en toptalent Britt Herbots heeft de Franse kampioen uitgekozen als eerste buitenlandse stap
Ook voor wie een citytripje wilt combineren met volleybal, is er dit jaar iets te doen in Parijs. Valérie Courtois verruilde immers het Duitse Dresden voor de ploeg van Stijn Morand

In het zuiden van het land vertoeft echter ook nog een speelster die maar al te vaak uit het oog verloren wordt. Na een rijk gevulde carrière, die zich hoofdzakelijk in Italië afgespeeld heeft, lijkt Liesbeth Vindevoghel rust gevonden te hebben bij het Zuid-Franse Saint-Raphaël. In het vooruitzicht van een toekomstige functie in de club, begint ze aan haar derde seizoen als speelster. Dit jaar zal ze daar het gezelschap krijgen van het jonge Belgische talent Karolina Goliat. Na een jaar in Gdansk, verlaat deze hoofdaanvalster Polen en tekent voor één jaar bij Saint-Raphaël. Eerder speelde Karolina Goliat in België bij Kieldrecht, de topsportschool en Gent. In het seizoen 2015-2016 deed ze haar eerste buitenlandse ervaringen op bij het Italiaanse Vicenza.

Na een deugddoende vakantie en/of het EK in Azerbeidzjan en Georgië kijken we bij BeVolley dus vol spanning uit naar de start van de Franse Ligue 1. 

%d bloggers liken dit: