Brazilianen laten zich niet verrassen door Belgian Yellow Tigers

Na de stuntzege van gisteren, kregen de Belgian Yellow Tigers deze namiddag opnieuw een topper tegenover zich. Niemand minder dan Brazilië stelde zich aan de andere kant van het net op.

Coach Vande Broek bracht hetzelfde team als gisteren op het terrein. Na hun knalprestatie van gisteren, zal hij zeker en vast benieuwd geweest zijn wat ze tegen de Zuid-Amerikaanse gigant vermochten.
In die eerste set gingen de Belgische dames vlot mee op het niveau van de Olympische kampioen. Net als gisteren moesten ze die eerste set wel – zij het met het kleinste verschil – aan de tegenstander laten.

Maar waar tegen Turkije onze dames vertrouwen putten uit de sterke eerste set, leek het er nu op dat de Brazilianen een tandje bijstaken. De gisteren nog ijzersterke Britt Herbots kwam nu veel moeilijker tot scoren. Haar naam zal ook de eerste zijn die de Braziliaanse coach tijdens de scouting getoond zal hebben. De Brazilianen gingen op hun elan door en pakten eenvoudige setwinst met 15-25.

Een gelijkaardig verhaal zagen we in de derde set (18-25). Ondanks knap weerwerk van Celine Van Gestel (11 op 23 in aanval), drie aces van Kaja Grobelna en opnieuw drie bloks van beide middendames, Marlies Janssens en Dominika Sobolska, moesten de Belgian Yellow Tigers vandaag toch duidelijk hun meerdere erkennen in de Brazilianen. Uiteraard is dat ook absoluut geen schande, we spreken hier over de absolute wereldtop. En – voor zover dat er nog was – van het onderschatten van onze tijgers zal er geen sprake meer geweest zijn na de stunt van gisteren.

Vanavond is er voor onze Belgian Yellow Tigers (nog steeds achtste in de stand) uitgebreid tijd om even het hoofd leeg te maken en zich klaar te stomen voor de allerlaatste wedstrijd van deze FIVB Volleyball Nations League. En dat toetje mag er wezen! Niemand minder dan Italië is de tegenstander.

Foto’s met dank aan FIVB.

%d bloggers liken dit: