Belgian Yellow Tigers kloppen Duitse thuisploeg niet

Er stond voor de Belgian Yellow Tigers een leuke wedstrijd op het programma vanavond. In de prachtige – maar schaars gevulde – Porsche-arena mochten ze aantreden tegen thuisland Duitsland. Mits winst tegen de momenteel lager gerangschikte ploeg, kwamen onze tijgers op één puntje van de zesde plaats (Polen). Coach Gert Vande Broek gaf een aantal andere speelsters spelgelegenheid en bracht een sterk gewijzigd team aan de opslag. Elise van Sas, Karolina Goliat en Dominika Strumilo mochten beginnen aan de wedstrijd. Jodie Guilliams speelde als receptie-hoek i.p.v. libero.

Belgian Yellow Tiger Jodie Guilliams speelde als receptie-hoek

De Belgische start ging echter compleet de mist in. Duitsland trok stevig van leer en snelde naar 4-0. Die vier punten verschil stonden er op het einde van de set nog steeds: 25-21.De Belgian Yellow Tigers waren nu echter op toerental gekomen. De technische staf gaf het vertrouwen aan dezelfde speelsters en zij bedankten. We kregen nu een spannende strijd. Aanvallend bleven onze dames het echter moeilijk hebben om erdoor te komen. Hierdoor konden de Duitse dames – ondanks heel wat fouten – halfweg een nieuwe kloof slaan. Onze tijgers knokten echter weer voor iedere bal, kwamen op 23 gelijk, maar moesten uiteindelijk toch het hoofd buigen bij 25-23.

Belgian Yellow Tiger Elise van Sas werd uitverkoren als spelverdeelster

Als gisteren ons echter iets geleerd/bevestigd heeft, is het dat de Belgian Yellow Tigers mentaal ijzersterk zijn. Was het moment weer gekomen voor een stukje sportgeschiedenis?
Daar leek het bij de start van de derde set alleszins niet op. Duitsland trok al snel door naar 6-2. Het ging nu snel. De Duitse dames hadden hun foutenlast veel beter onder controle en bleven aanvallend brokken maken.
De thuisploeg zag de voorsprong nog wel slinken maar leek die niet meer uit handen te geven. Die ‘duivelse’ tijgers wisten echter nog steeds niet van ophouden en kwamen zowaar op setpunt. De Duitse ploeg werd duidelijk zenuwachtig en blonk nu vooral uit in het maken van fouten. Tot afgrijzen van de thuisfans was het tweede setpunt voor de Belgen wel raak. Flash-back naar gisterenavond?!

Belgian Yellow Tiger Dominika Sobolska in aanval

In set vier zagen we Jutta Van de Vyver in de basis zes staan. Maar ook zij kon er niet voor zorgen dat de tijgers wederom al snel tegen een achterstand aankeken. Het beloofde opnieuw een set knokken te worden. En hoewel een beetje spanning altijd mooi meegenomen is, besloten de dames om het gat ditmaal toch wat sneller te dichten. De Duitsers vonden echter weer even de focus om hun foutenlast te beperken en gingen van 8-8 naar 18-10. Ditmaal bleek de kloof toch te groot. Het geloof zonk de tijgers in de schoenen en met ook nog enkele winnende opslagen erbij, sprintte de thuisploeg naar de meet. Een zware 25-16 liet het Duitse publiek kirren van plezier.

Ondanks een karrenvracht aan fouten – 34 van de 86 Belgische punten kwamen van Duitse missers – bleek het vandaag opgestelde team niet bestand tegen het aanvallend en serverend geweld van het Duitse damesteam.
Karolina Goliat en Jodie Guilliams waren de Belgische topscorers met respectievelijk 15 en 12 treffers. Marlies Janssens plaatste vier bloks en scoorde tweemaal op opslag. Over enig venijn aan de opslaglijn bleek ook Dominika Strumilo te beschikken. Ze sloeg maar liefst drie winnende opslagen.

Morgen eindigt België de vierde manche van de FIVB Volleyball Nations League tegen de Dominicaanse Republiek. Daarna volgt het laatste, en loodzware, drieluik in Italië. Met als opponenten Italië, Brazilië en Turkije treffen de Belgian Yellow Tigers de voorlopige nummers 1, 2 en 4 in dit toernooi.

Foto’s met dank aan FIVB

%d bloggers liken dit: