Ambitieuze Belgian Yellow Tigers staan voor een stevig drieluik

U heeft ondertussen alom kunnen lezen en zien dat onze Belgian Yellow Tigers op een bijzonder overtuigende manier hun eerste twee wedstrijden (tegen Ukraïne en Slovenië) op het Europees kampioenschap hebben gewonnen. Door deze knappe overwinningen zijn ze nu al zo goed als zeker van plaatsing voor de volgende ronde.
Want inderdaad, we moeten oppassen dat we niet in de val van de onderschatting trappen… Maar wanneer je gisteren Portugal zag spelen tegen Slovenië, mag deze ploeg toch nooit of te nimmer een probleem zijn voor Tijgers op Volley Nations league-niveau.

Dat maakt dat onze Belgian Yellow Tigers dus vooral met heel veel plezier kunnen uitkijken naar de confrontaties tegen gastland Polen en – één van de topfavorieten voor goud – Italië.
Het afgelopen Olympisch kwalificatietoernooi in het Italiaanse Catania leerde ons nog dat de Zuid-Europeanen wellicht ook vandaag een klasse te hoog zullen spelen voor de Tigers. De Belgische dames tonen echter – en uiteraard – een gezonde ambitie en zullen ook vanavond, op de voor hen typerende wijze, elk zuchtje energie geven. Wie weet hangt er zo toch een nieuw Belgian Yellow Tigers-stuntje in de lucht.

Realistisch gezien zal dat stukje sportgeschiedenis eerder iets zijn voor woensdag. In principe is ook het Poolse team sterker en zij worden hier gesteund door een goeie 10000 fanatieke supporters. Maar de kloof tussen beide landen is toch beduidend minder groot dan met Italië. Kunnen de Belgian Yellow Tigers ook dan serverend en verdedigend de vorm van de afgelopen wedstrijden voor de dag brengen, zou de Atlas arena wel eens heel stil kunnen worden… Dat zal die avond waarschijnlijk ook het enige moment zijn voor het vijftiental meegereisde supporters om zich te laten horen. Als we persoonlijk één minpuntje mogen noteren op dit EK, is het wel het bijzonder kleine aantal Belgische supporters.

Wat er ook van zij, onze madammen hebben tot nu toe perfect gedaan wat er van hen verwacht mocht worden. Ze hebben de tegenstander bij de strot gegrepen en niet meer losgelaten. Of die tactiek ook tegen betere tegenstanders zal werken…? Wel, u volgt vanavond (18u) toch ook?

Om al even in de stemming te komen kan u hieronder wat foto’s bekijken van de afgelopen twee matchen.

%d bloggers liken dit: