Belgian Yellow Tigers buigen het hoofd

Vanavond namen de Belgian Yellow Tigers tegen de Dominicaanse Republiek afscheid van de Porsche-arena in Stuttgart. Aangezien er in de volgende manche gespeeld wordt tegen de top drie in de rangschikking van de FIVB Volleyball Nations League, zouden de Tigers zeker en vast met een overwinning willen afsluiten in Duitsland. Tegen Italië, Brazilië en Turkije zal een zege immers allesbehalve evident zijn.

In tegenstelling tot gisteren greep coach Vande Broek terug naar zijn ‘vertrouwde’ startopstelling met Grobelna, Van Gestel, Herbots, Van de Vyver en Janssens. Nathalie Lemmens was ditmaal de tweede middenspeelster. Jodie Guilliams vormde opnieuw het liberoduo met Anna Valkenborg.
De Belgian Yellow Tigers trokken in die eerste set onmiddellijk het laken naar zich toe. Aanvallend toonden ze zich de betere en de Belgen sloegen dan ook een ruime kloof. Dan kenden de tijgers echter een dipje en de Caribische dames kwamen terug tot 22-21. Met enkele gerichte opslagen, trokken de Yellow Tigers de setwinst toch over de streep met 25-21.

Waar op het einde van de eerste set de Belgian Yellow Tigers hun overwicht al leken te verliezen, begon de motor pas echt te sputteren bij het begin van de tweede set. Gelukkig bleek dit van korte duur en konden onze dames terug aansluiten. Even namen ze zelfs het commando over, maar aan het eind van de set moesten de tijgers toch hun meerdere erkennen in het aanvallend compartiment van de Dominicaanse Republiek.

In een poging het tij te keren, startte Sobolska aan de derde set. Al snel keken de Belgian Yellow Tigers echter tegen een 2-5 aan. De Belgische dames toonden echter dat ze – ondanks hun jonge leeftijd – al stevig kunnen klauwen. Ze streden voor iedere bal en wisten uiteindelijk met duidelijke 25-21 cijfers de set te winnen. Konden de tijgers de goede flow nu wel vasthouden?

Het werd echter weer nagelbijten. Je vraagt het je soms af hoe een coach nog vingers overhoudt… De Dominicaanse Republiek schoot weer het best uit de startblokken (4-8). Vooral Martinez en De La Cruz De Pena deden ons aanvallend pijn. Die vierde set werd er uiteindelijk eentje om snel te vergeten. De Belgian Yellow Tigers kregen een 14-25 rond de oren.

Maar je moet het onze tijgers nageven. De mentale weerbaarheid is enorm. In de tie-break gingen ze er weer met frisse moed tegenaan. Het mocht echter niet baten. De Dominicaanse Republiek trok met 11-15 aan het langste einde.

Zo startte de vierde manche van dit toernooi met een fantastisch gevoel na de winst tegen de noorderburen, maar eindigde het toch een klein beetje in mineur. Dat is natuurlijk het nadeel van de prachtige resultaten die onze Belgian Yellow Tigers deze zomer al boekten…de verwachtingen worden groter.

Volgende week dinsdag treffen de Belgische dames in Ankarra het bijzonder sterke Turkije. Daarna volgen met Brazilië en Italië nog twee absolute toppers. Maar zijn onze tijgers dan misschien net op hun best? Niets moet immers, maar alles mag… U volgt het toch ook weer?

Foto’s met dank aan FIVB

%d bloggers liken dit: