Een dag vol Belgian Beach Boys and Girls

Heel wat beachvolleybal op het programma vandaag. Niet alleen onze Belgian Beach Boys Tom en Dries moesten vandaag aan de slag op het viersterren toernooi in Moskou. Maar ook in Knokke stonden heel wat Belgische teams aan de opslag voor het één ster toernooi.

Belgian Beach Boys Koekelkoren – van Walle

Na hun knappe poulewinst van gisteren, schoven de Belgian Beach Boys onmiddellijk door naar de tweede ronde. Daarin kwamen ze laat deze namiddag uit tegen de Duitse nummer acht op de FIVB ranglijst, Thole/Wickler.
In een uiterst spannende eerste set moesten Koekelkoren/van Walle nipt hun meerdere erkennen in de Duitsers (21-23). Onze Oostburen wonnen vervolgens iets vlotter ook de tweede set met 17-21. Toernooi over voor de Belgian Beach Boys dus, maar ze zullen hier toch zeker en vast met een veel beter gevoel vertrekken. Onze mannen mogen met herwonnen vertrouwen uitkijken naar de volgende opdrachten!!

Knokke – Heist

In ons eigenste Knokke – Heist stonden er een ganse delegatie Belgian Beach Boys en Girls op het strand. Voor een aantal was het hun vuurdoop op het internationale niveau, andere duo’s wouden zichzelf nog eens meten met buitenlandse teams en/of de nodige punten vergaren.

Drie Belgische ploegen moesten zich gisteren via de kwalificaties zien te plaatsen voor de hoofdtabel. Ondanks knap weerwerk konden noch Van Grinsven/Wittock als Steenhouwer/Degrève als Cosemans/Christiaens een vervolg breien aan hun toernooi.

Belgian Beach Girls

Vanochtend moesten we het dus stellen met de teams die zich wel rechtstreeks voor de hoofdtabel hadden weten plaatsen. De dag begon met duidelijke nederlagen, beiden tegen een Nederlands team, voor Van Bree/De Tant en jonge talenten Baens/Devos. Gelukkig zette die trend zich niet door. Van Bree/De Tant knoopten in hun tweede wedstrijd wel aan met de overwinning en plaatsen zich als derde in hun poule.
Baens/Devos moest , jammer genoeg, ook in de tweede wedstrijd het onderspit delven. Zij eindigen als vierde in poule C en zijn dus uitgeschakeld.

Beter nieuws viel er voor onze Belgische dames te noteren in poule B en D. Catry/Vandesteene wonnen hun eerste wedstrijd en verloren nipt hun tweede kamp tegen een Paraguayaans duo. Als tweede in de poule gaan ze uiteraard wel door naar de volgende ronde.
Op het strand van Knokke blonk het goud van afgelopen weekend (Belgisch Kampioenschap) nog even fel als afgelopen week. Cools/ Van den Vonder zetten hun internationale ambities extra kracht bij met twee autoritaire prestaties. Twee duidelijke zeges zorgen vanzelfsprekend voor poulewinst en directe plaatsing voor ronde twee.

Belgian Beach Boys de rest

Over onze mannen in Knokke valt er nog weinig definitiefs te vertellen. Alle vier de teams moeten morgen immers nog een poulewedstrijd spelen. Hierbij moesten Vandecaveye/Degruyter en Piralli/Douwen een nederlaag slikken en zij strijden dus met het mes op de keel voor een verder verblijf op het toernooi. Belgisch kampioenen Vandecaveye/Vandecaveye en zilveren mannen Lemmens/Vereecke pakten wel de winst en kunnen toch iets rustiger aan de dag beginnen. Al is de opportuniteit om als poulewinnaar een ronde te kunnen overslaan, niet te versmaden…

Foto’s met dank aan FIVB.

%d bloggers liken dit: