Verliezende Belgian Red Dragons blijven in Golden League

Het was D-Day voor onze Belgian Red Dragons. Hoewel we deze campagne van de CEV Volleyball European Golden League met een jong team gespeeld hebben, zou het toch een serieuze blamage zijn mochten we moeten degraderen naar de Silver League. Om absoluut zeker niet in dit straatje te belanden, zat er voor onze jongens maar één ding op: winnen van gastland Slovakije!!

Bondscoach Van Kerckhoven begon met Van de Velde, Thys, Peeters & Peters, Kindt, Depovere en Verstraete. De Belgian Red Dragons waren duidelijk doordrongen van het belang van deze kamp. De ganse set namen ze het voortouw en eenmaal halfweg bouwden ze hun voorsprong gestaag uit. Lou Kindt nam zijn team bij de hand en droeg met 7 punten meer dan zijn steentje bij tot de 21-25 setwinst voor de draken. Dit smaakte naar meer…

In set twee kregen we jammer genoeg het omgekeerde verhaal. Ondanks een uitstekend presterende Simon Peeters, moesten de Belgian Red Dragons de ganse set achtervolgen. Van Kerckhoven had op voorhand al gemeld dat hij sneller zou wisselen en gebruikte dan ook zijn bank. Op 19 kwamen de Belgen nog even langszij, maar de Slovaken maakten uiteindelijk toch vlot af met 25-22.

Wannes De Beul begon, na zijn invalbeurt in de vorige set, in de basiszes. Beide teams hadden nu blijkbaar hun verkenningsronde achter de rug. In de derde set kregen we dan ook een nek-aan-nek race. Maar eenmaal de tien in zicht, moesten de Belgen de Slovaken weer laten uitlopen. Receptioneel kwamen we deze set te vaak in de problemen en geen enkele Belgische speler kreeg aanvallend iets gedaan. Een rits wissels konden niet voorkomen dat de gastheren naar 25-20 gingen. Onze Belgian Red Dragons stonden nu dus echt met de rug tegen de muur…

Bij de start van set vier bracht de technische staf Vandeweyer voor Peeters en de Belgian Red Dragons toonden dat ook zij weten wat vechten is. De draken hadden de goede flow te pakken en stormden er vandoor naar 7-11. Een fel aandringend Slovaaks team kwam echter terug tot 20-20. De draken waren het noorden nu compleet kwijt en gaven de set nog weg met een duidelijke 25-21.

Lou Kindt eindigde met 20 punten als topscoorder van de wedstrijd. De verdere statistieken kan u hier bekijken.

Zo eindigen de Belgian Red Dragons op de laatste plaats in hun poule met slechts één schamele overwinning. Gelukkig konden we ondertussen ook allemaal een zucht van verluchting slaken. Finland had immers zijn wedstrijd van de laatste kans met 2-3 verloren van Tsjechië. De Scandinaviërs zouden dus sowieso als slechtste team van deze Golden League eindigen. Maar hopelijk hebben de troonopvolgers van de ‘echte’ draken heel wat opgestoken uit deze zomercampagne. Binnen afzienbare tijd zullen zij immers de fakkel moeten overnemen van het team dat ons de afgelopen jaren zovele mooie momenten bezorgden.
Coach Brecht Van Kerckhove kan nu de analyse maken van deze campagne en volop beginnen toewerken naar de twee belangrijke afspraken van deze zomer: het Olympisch kwalificatietoernooi en het Europees kampioenschap.

Foto’s met dank aan CEV

%d bloggers liken dit: