Niet alleen Red Dragons-coach Heynen scoort in Polen

20122508: Junior Red Dragons-coach Steven Vanmedegael tijdens een Belgische time-out op het EK in Gdynia (Polen).We hoorden het Vital Heynen de afgelopen weken al vaak vertellen. Dat het in Katowice niet mis kon lopen met zijn verleden in deze Poolse stad. Met de Duitse nationale ploeg behaalde hij hier brons op het WK in 2014. Het stond dus eigenlijk in de sterren geschreven dat onze Red Dragons hier zo’n fantastische wedstrijden gingen spelen tijdens het EK mannen. 

Maar wat iedereen lijkt te vergeten, is dat er bij deze Red Dragons nog heel wat mensen zijn die successen boekten in dit knotsgekke volleyballand. Dat Sam Deroo hier een wereldster is en afgelopen seizoen voor de tweede maal op rij kampioen werd, dat weten we allemaal nog wel. Maar doet u eens de test voor u naar de volgende paragraaf gaat!! Bij spelers en staf van de huidige Red Dragons zijn er maar liefst vijf personen die al eerder een bronzen medaille pakten op een EK in Polen. Kan u ze opnoemen?

In 2012 was assistent-coach Steven Vanmedegael nog aan de slag als trainer bij de Vlaamse Volleybalbond. Met de junioren jongens trok hij toen naar het Poolse Gdynia (tegen Gdansk) om deel te nemen aan het EK. In de eerste drie poulewedstrijden werden wereldmachten Rusland, Servië en thuisland Polen wandelen gestuurd. In hun poule werden ze tweede nadat ze de laatste match verloren van, de uiteindelijke winnaar, Italië. Bij de Azzurri leerden we toen o.a. huidig Trentino-ster Gianelli en de ontvlambare Randazzo kennen.
In de halve finale struikelden de België over een Spaans team met daarin de ondertussen ook in België welbekende Trinidad (Roeselare) en Vigil (ex-Maaseik). Maar in de arena stonden toen ondermeer Red Dragons François Lecat, Tomas Rousseaux, Arno Van de Velde en Lowie Stuer. Tegen Turkije pakten ze een fel gesmaakte bronzen medaille. Om zo een bijzonder knap toernooi te bekronen. 

%d bloggers liken dit: