Zalige dag voor Belgian Beach Boys

Met opgeheven hoofd en blik vooruit begon Beachvolleyteam Koekelkoren – van Walle aan het viersterren toernooi in Moskou. De resultaten de afgelopen maanden waren niet echt om over naar huis te schrijven, maar de blik van de Belgische beachtrots bleef vastberaden gericht op dat grote doel: Tokio 2020.
De eerste set tegen hun Duitse tegenstander deed de thuissupporter echter het ergste vermoeden… 21-14, het geeft de burger niet direct moed.Onze Belgian Beach Boys rechtten echter de rug en vertikten het om nog maar eens tegen een nederlaag te moeten aankijken. Tegen zoveel wilskracht waren de Duitsers niet opgewassen. Ze bogen deemoedig het hoofd na een spannende 21-19 en 15-12 van onze landgenoten.


Zonet speelden Dries en Tom dan hun tweede wedstrijd tegen de Braziliaanse nummer 9 van de wereld. Daarin toonden onze mannen duidelijk dat ze nog steeds volop vertrouwen hebben in hun capaciteiten. De eerste set mocht dan verloren gaan met 21-17, de tweede viel ten prooi aan de grijpgrage handen van onze Belgian Beach Boys (21-19). In de tie-break leken ze helemaal niet meer te stuiten. De Brazilianen kwamen van hun bankje en moesten eens goed met de ogen knipperen. Zagen ze daar nu plots al 1-6 staan? De Belgian Beach Boys gaven deze voorsprong niet meer uit handen en zullen een gat in de lucht gesprongen hebben na de 11-15.De Belgian Beach Boys plaatsen zich zo nog eens voor de volgende ronde van het toernooi. Niet omdat een ander team geblesseerd uitviel, maar wel omdat ze zelf twee dijken van matchen speelden. Met knap en weerbarstig volleybal zijn ze poulewinnaar geworden!! Met deze dubbele zege kan het niet anders of Tom en Dries hebben volop vertrouwen getankt voor het vervolg.

Foto’s met dank aan FIVB.

%d bloggers liken dit: