Koekelkoren en van Walle out in Gstaad na marathonmatch

DriesKoekelkorenJuichendTweede wedstrijd van de dag voor Koekelkoren en van Walle. Eerder vandaag klopten ze een Italiaans duo om in de 1/16de-finales te geraken. Daarin moesten ze het opnemen tegen de Canadezen Pedlow en Schachter. Die mannen, 15de reekshoofd, waren als eerste geëindigd in hun poule. Hierdoor waren zij rechtstreeks geplaatst voor de 1/16de-finale en hadden dus een wedstrijd minder in de benen. 

De wedstrijd start gelijk opgaand, maar met een klein voordeel voor de Canadezen. Op 12 brengt een blok van van Walle onze mannen terug langszij. Maar bij 14-15 slaat Tom een opslag dicht tegen de achterlijn. Er volgt enige discussie, maar de Canadezen krijgen het punt. Wanneer hun volgende opslag met veel geluk over het net valt, zijn Dries en Tom even van slag. Ook een derde opeenvolgend punt gaat naar Canada. Maar een winnende opslag van Dries, gevolgd door nog een topservice waarop Tom de aanval weet af te blokken, brengen Koekelkoren en van Walle terug in de Canadese slipstream. Twee aces van Tom van Walle brengen onze mannen helemaal terug in de set. In een zenuwslopend seteinde, pakken de Canadezen uiteindelijk de set met maar liefst 36-34.

Koekelkoren en van Walle zijn vastbesloten om in de tweede set onmiddellijk sterk van start te gaan. Ze komen, dankzij een fantastische redding van Dries, 2-1 voor. De Belgen duwen nu serieus door: 7-3 en time out Canada. Maar het mag niet baten. Pedlow en Schachter zijn volledig het noorden kwijt. Wanneer van Walle zich serverend dan ook nog eens begint te amuseren, staat het binnen de kortste keren 13-4. Vanaf dan krijgen we rustige controle: 21-14.

In de derde set zijn het opnieuw Koekelkoren en van Walle die als eerste een klein voordeel bij elkaar weten te spelen. Maar de Canadezen gaan ditmaal niet onderuit en nemen over. Dries en Tom besluiten om even aan de kant te gaan bezinnen, maar Pedlow en Schachter lopen verder uit naar 9-12. Onze beachboys spelen echter met vertrouwen na de knalprestaties van de afgelopen weken. Ze weten vier matchballen weg te werken en  met een ace van Koekelkoren komen ze op 18-17. Matchbal voor onze beachboys!! Op 18-18 krijgt Tom dan een killblok te verwerken. De daarop volgende aanval durft hij niet voluit gaan en de Canadezen weten het in de tegenaanval wel af te maken. Zo pakken ze de match na 20-18 winst van de derde set.

Een bijzonder knap toernooi voor Tom en Dries alweer. Maar uiteraard zullen ze ontgoocheld zijn, een kwartfinale zat er zeker in. In deze marathonwedstrijd van 71 minuten scoorden ze, ondanks het 2-1 verlies, in totaal drie punten meer dan de Canadezen. Om te illusteren dat ze ook al in een zeer sterke poule zaten: de twee andere teams zitten beiden in de kwartfinale. Onze mannen hebben zeker geïllustreerd dat er met hen rekening gehouden moet worden. We kijken dan ook enorm uit naar wat ze op het einde van de maand kunnen brengen op het Wereldkampioenschap in Wenen. Statistieken van de wedstrijd kan je hier vinden.

Foto met dank aan CEV

%d bloggers liken dit: