Belgian Beach Boys en Girls in de running voor Knoks goud

Gisteren werkten bij de vrouwen drie teams zich doorheen de poulefase. Gelegenheidsduo Van Bree/De Tant wist zich als derde nog net te plaatsen, Catry/Vandesteene en vooral Cools/Van den Vonder deden het met wat meer brio. Zij eindigden respectievelijk tweede en eerste in hun poule.
Bij de mannen was het nog even afwachten. In elke poule werd immers maar de eerste van twee wedstrijden beslecht.

Belgian Beach Boys

De dag begon dan ook met die resterende poulewedstrijden. Eerste kampers waren Vandecaveye/Degruyter. Net als voor Piralli/Douwen, was het voor hen van moeten. Eerstgenoemden kweten zich voorbeeldig van hun taak en mochten dan ook door naar de ronde met twaalf. Voor Piralli/Douwen bracht een tweede nederlaag op rij het einde van het toernooi.
Datzelfde gemengde resultaat kregen we ook bij de twee teams die gisteren wel hun eerste wedstrijd wonnen. Vice-Belgisch kampioen Lemmens/Vereecke klopte na een spannende strijd een Frans duo, de broertjes Vandecaveye moesten, ondanks knap weerwerk, hun meerdere erkennen in een Oostenrijks team.

Net als bij de dames waren er dus drie op de vier teams door. Belgian Beach Boys Vandecaveye/Degruyter en Vandecaveye/Vandecaveye gingen er echter uit in de volgende ronde. Door hun poulewinst waren Lemmens/Vereecke rechtstreeks voor de kwartfinale geplaatst en ze wonnen deze ook na een zenuwslopende tie-break tegen de Nederlanders Blom/De Groot. Anshel en Tim staan dus morgen in de halve finale!! Ze krijgen tegenover zich het Russische duo Gusev/Shustrov, de ‘killers’ van de Belgische kampioenen.

Belgian Beach Girls

Voor Van Bree/De Tant was de ronde met twaalf ook dadelijk het eindstation. Een Deens duo had het in de eerste set niet onder de markt met de Belgische dames, maar in de tweede set walsten ze erover heen.

Hogere verwachtingen waren er natuurlijk voor kersvers Belgisch kampioen Cools/Van den Vonder. Als er een Belgisch team is – buiten Koekelkoren/van Walle uiteraard – met internationale ambities, zijn het deze dames wel. Ze hadden hun poule ook met groot overwicht gewonnen. In een spannende kwartfinale moesten Sarah en Lisa echter de duimen leggen voor een Colombiaans duo. Toch een klein beetje een anticlimax na die sterke prestaties gisteren.

Beter verging het Belgian Beach Girls Catry/Vandesteene. Deze routiniers bewezen nog maar eens dat je met hen altijd rekening moet houden. Morgen spelen ze in de halve finale tegen het Deense duo dat Van Bree/De Tant wipte.

Foto’s met dank aan FIVB.

%d bloggers liken dit: